Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Meillä on menossa vaatehuoneen uudistus projekti ja alkujaan Konmari -projektin seurauksena syntynyt kauneuden hoitopiste kaipasi mielestäni jotain kivaa piristystä. Samoihin aikoihin meikkipussin maritettuani kaipasin kivaa säilytyspaikkaa niille muutamille siveltimilleni, ripsarille tms meikkijutuille, jotka viereksivät epämääräisinä kasoina pitkin hyllyjä. Kun Tigersilta sitten löytyi timanttinauhaa edullisesti (2€/1,5m) muistin keittiön yläkaapissa tuunausta odottaneet pienet pahviset sipsiputket. Syntyi idea uusiin kivoihin säilytys purnukoihin, jotka näyttäisivät kivoilta vaatehuoneen hyllyllä.

Illalla kaivoin kaapeista putket, timanttinauhan, suttupaperia, erikeepperiä ja sakset. Pesaisin ennen askartelua sipsiputket sisältä astianpesuaineella, etteivät ne enää tuoksuisi sipseiltä.

Ensiksi mittailin ja leikkasin ihan silmämääräisesti suttupaperista sipsiputken hopeisten reunojen väliin sopivan kokoisen kaitaleen ja liimasin sen paikoilleen. Suttupaperi tai oikeastaan mikä vain paperi tulee ensiksi ihan siksi, ettei sisepurken räikeä väri näkyisi rumasti timanttinauhan alta, sillä vaikka liima on valkoista, se kuivuessaan muuttuu läpinäkyväksi. Jos siis haluat väriä purkkiin valitse timanttinauhan alle jokin kiva väripaperi.

Suttupaperin liimailun jälkeen mittasin ja leikkasin timanttinauhasta sopivan leveän pätkän sipsiputken ympäryksen mukaan (Älä tässä kohtaa vielä kavenna nauhaa korkeudesta!). Liimasin nauhan suttupaperilla päällystetyn putken päälle niin, että nauhan alareuna on hivenen purkin hopeisen alareunan päällä ja timanttinauhan reunat tulevat putken ympäri tiiviisti yhteen (sauman kohtaa ei erota kun tämän tekee hyvin). Kun liima oli hiukan kuivahtanut kavensin timanttinauhan yläreunan niin, että purkin yläreunasta mitattuna timanttinauhaa jäi yli n.2cm ja leikkasin sen jälkeem nauhan reunaan pystysuuntaisia vekkejä 3-4 timantti rivin välein (vekit auttavat nauhan asettumista tasaisesti käännettäessä). Sitten liimasin timanttiosiot putken reunan yli sisäpuolelle asti. Osioita sai painaa tovin napakasti, että liima varmasti sai timantit pysymään kiinni putken liukkaassa sisäpinnassa. Pyykkipojat voisivat näin jälkeenpäin mietittynä olla tässä ihan hyvä apu.

Liimauksen kannattaa antaa kuivua muutama tunti, minkä jälkeen nämä ihanuudet voi ottaa käyttöön vaikkapa juuri meikkipurkkeina ja hiusharja purkkeina niinkuin ne ovat meillä ❤

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

purkki

Tuplapurkit

Ps. Tässä alemmassa kuvassa näkyy myös tuo isompi kokoinen sipsiputki, josta askarreltiin ponnaripurkki tyttäreni (4v) kanssa pari kuukautta sitten liimaamalla siihen kartonkia, puuvilla pitsiä ja paljetteja. Helppoa, nopeaa ja sopii myös tehtäväksi perheen pienempienkin kanssa, toisin kuin hiukan haastavampi timanttinauhaversio.