Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Monta viikkoa sormet syyhysi, ennenkuin viimein sain viikko sitten aikaiseksi lähteä etsimään uutta inspiraatiota paikallisista lankakaupoista. Hipsimpä sitten Toivolan vanhalle pihalle Titityyn unelma-aittaan. Ja sitten se järki hävisikin.Pyörin lankapuodin tupaa ympäri koittaen löytää juuri SEN OIKEAN langan. Siitä mitä olin tekemässä ei ollut yhtään mitään havaintoa, tiesin vain haluavani jotain keväistä.

Lopulta käteeni osui Hedgehog Fibresin käsin värjätty sukkalanka ja siitä sävy Genie. Se jos mikä oli rakkautta ensi silmäyksellä. Hintaa langalla oli ihan liikaa ajattelemaani budjettiin, mutta niin vain oli pakko kaksi vyyhtiä sitä saada. Kotona kerin vauhdikkaasti toisen vyyhdin palloksi ja meidän rakas Leijona-kissa oli tässä vaiheessa innokkaana mukana haromassa lankavyyhtiä tassullaan aina kun se hänestä näytti pysähtyvän liian pitkäksi aikaa. Mutta kun lanka olisi ollut neulomisvalmiudessa, mielekästä mallia ei vain meinannut millään löytyä!

Sähellyksen ja omien kokeilujen jälkeen muistin kuitenkin viimein viisi vuotta sitten kauppani seinälle tekemäni Revontuli -huivin ja päätin tehdä tästä ihanasta langasta sen. Purin tosin aluksi huivintekeleeni noin kymmenen kertaa, sillä ohutlanka-paksutpuikot kombinaatioon tottuminen vei hetken. Aluksi tuntui että neulos oli niin epätasaista, ettei huvista tule mitään, mutta kun neulomiseen tottui taas, ei ollut enää mitään ongelmaa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Viiden illan väkerryksen jälkeen huvi viimein tuli viime sunnuntaina valmiiksi. Päätin tehdä huiviini yhden ylimääräisen mallikerran, että sen koko hiukan suurenisi, mutta muuten huivini vastaa ohjetta aika tarkalleen. Valmiin huivin mitat ovat leveydessä senttiä ja keskeltä kärkeen mitattuna senttiä. Päättelin langan ylivetotyylillä lisäten joka silmukoiden väliin yhden lisä silmukan = reunasta tuli kivan röyhelömäinen (pitihän sitä huiviin jotain ”omaakin” laittaa).

S4.png

Huivi itsessään on ihanan raikas, keväinen ja naisellinen.

s5.png

Juuri sellainen kuin halusinkin ❤