Avainsanat

, , , , , , , ,

Siitä on suunnilleen pari vuotta aikaa kun ostin nettikirppikseltä Ikean jalkalampun valaisemaan iltojen käsityöhetkiä. Ei mennyt kauaa, kun varjostimen kiinnityksen eka puoli meni rikki ja jouduin kiinnittämään sen sähköteipillä (maalarinteipillä ja pakkausteipillä kun ei pysynyt). Kun toinen puoli nyt hajosi ajattelin jo heivata koko lampun kaatikselle, mutta ajatellessani tätä ääneen tyttäreni kysyi ratkaisevan kysymyksen: ”Eikö me voitais askarrella siitä uusi lamppu?”

lamppu.png

Koska olin jo päättänyt heivata lampunkutaleen (tai oikeastaan varjostin osan, niitä kun kuulemma saa uusia) totesin, että miksipä ei.

Kaiveltiin mun laajaa askartelukaappia ja löytäessämme äidiltä tulleet isot peitevärit keksin kokeilla tekstiilipintaisen, muovitetun varjostimen maalaamista. Testauksen jälkeen keksittiin tytsyn kanssa kokeilla maalata varjostimeen sateenkaari. Helpoiten se onnistui neljä vuotiaan kanssa täyskorkeilla, leveillä tasaraidoilla. Ja kivahan siitä tuli! Kun kaapista löytyi vielä vanhat glitterhiuslakkojen jämät tuli varjostimesta varsin näyttävä. Saa nähdä kauanko se elämäämme sulostuttaa, mutta ollaan siihen niin ihastuneita, että tämä kaatikselle matkalla ollut varjostin sai kyllä paljon lisä aikaa!

Sateenkaarilamppu DIY

Tarvikkeet: Lamppu & varjostin jossa ulkopinta tekstiiliä, sisäpinta muovia (IKEA), sumutekannullinen vettä, peitevärit, haluamasi raitojen levyinen litteä sivellin, vesikuppi, rätti (auttaa sotkujen siivoamisessa jos väriä menee väärään kohtaan) + esim jotain suojaamaan maalausalustaa. (+ Glittersuihketta, esim hiusglitteriä)

Ensinnäkin kauniin pehmeän lopputuloksen aikaan saamiseksi varjostin pitää kastella aivan märäksi ja pitää märkänä koko maalaamisen ajan. Voit halutessasi käyttää varjostimen ensin suihkussa ja pestä samalla pölyt pois siitä. Näin me tehtiin ja se helpotti maalausvaihetta. Sumutepullolla sitten suihkittiin lisää kun pinta meinasi kuivua .

maalaus.png

Kastele peitevärit ja tarkasta, että värit ovat puhtaat. Maalaa sen jälkeen runsaan veden kanssa sateenkaari väri väriltä, yksitellen raidoittaen. Meillä raidat on n.2cm leveitä.Anna kuivua, tarkasta ylä ja alaosien siisteys ja tarvittaessa korjaa reunat. Anna kuivua. Jos laitat glitteriä: Suihkuta ulkona tai muussa hyvin ilmastoidussa tilassa pintaan glitteriä. Anna kuivua ja kiinnitä varjostin paikoilleen.

varjostin.png